Стара вражда между две ромски фамилии от карловското село Розино ескалира

...
Стара вражда между две ромски фамилии от карловското село Розино ескалира
Коментари Харесай

Ромски фамилии се стреляха при засилено полицейско присъствие

Стара омраза сред две ромски семейства от карловското село Розино ескалира в следващ конфликт и приключи с потърпевши и десетки задържани от двете страни. Стрелбите и побоищата в две следващи вечери - и в събота, и в неделя, показаха  безсилието на управляващите и полицията. 

В събота следобед представители на единия жанр, въоръжени с дървени пръти, камъни и ловни пушкала, нападат територията на враговете си. Ранени са тежко двама души. Първоначалната бърза намеса на полицейски екипи  от Карлово, а по-късно и повиканите специални части  от Пловдив са предотвратили по-тежки последствия. След първата офанзива шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илко твърдеше, че " обстановката е овладяна. Няма напрежение, а положението на ранените е положително ".

Напрежението мазета още веднъж в неделя. Към 17 ч. макар всеобщото наличие на специфични полицейски сили от Карлово и Пловдив хора от двете фамилии отново са влезнали в спор с камъни и дървета, като са се разменили и изстрели. Истински разгром е имало в къщи, принадлежащи на един от ромските кланове. Потрошени са и транспортни средства. Стигнало се е даже до затваряне на главния път София - Бургас.

Полицията въпреки всичко е съумяла да овладее и този път обстановката. Арестувани са 44 участници в сбиването от двете страни. Има единствено имуществени вреди. Побоите са поради остаряла омраза на двата рода. При огледите в домовете на арестуваните са открити 3 противозаконни пушки и два газови револвера, описаха от Министерство на вътрешните работи. Заедно със специфичните елементи наряди в региона дава и жандармерията. Въпреки това обаче нападнатите настояват, че не усещат никаква сигурност и се опасяват за децата си.

  " Предстои сериозен разбор на събраните доказателства, след което ще се реши какво обвиняване и каква мярка за неотклонение да се сложи на лицата ", оповестиха от прокуратурата. Районната прокуратура е образувала три досъдебни производства - две за безчинство и едно за нелегално владение на оръжие. Четиримата обвинени са арестувани за период от 72 часа и за тях ще бъде пожелан непрекъснат арест. По същия случай за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са били арестувани и други лица, като на част от тях са формирани актове по Указа за битка с дребното безчинство (УБДХ), а останалите са разпитани като очевидци и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност.

 

МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО

Едната фамилия от Розино е известна с агресивното си държание в целия район. Именно нейни представители преди 4 години пребиха до гибел след дребна кавга на бензиностанция карловския предприемач Георги Рогачев. За убийството му двама получиха присъди по 18 и 20 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР